top of page

Anatomia d’un mòbil

La nostra proposta consisteix a desenvolupar un taller participatiu de 2 hores centrat en el telèfon mòbil. L' alumnat podrà indagar i reflexionar al voltant d’aquells elements necessaris i constitutius d’un mòbil que van més enllà de la simple aparença: els elements químics, l’explotació de recursos planetaris, el treball humà, tot el seguit d’infraestructures (transport, satèl·lits, cables submarins, centres de dades), el consum d’energia, les deixalles electròniques i la toxicitat. Una història que implica un mapa global i un temps passat i futur molt llunyà, que comença amb la sedimentació i l’estratificació de capes i capes de minerals i metalls fins arribar a l’acumulació i descomposició dels residus electrònics, i que també passa per la història del colonialisme i del capitalisme més recent.

​

El taller Anatomia d’un mòbil comença indagant en l'interior d’un aparell electrònic per poder entendre la complexitat que el travessa mitjançant la creació d'un mapatge col·lectiu. Precisament, considerem que el mòbil és un bon exemple sobre el qual s’entrellacen aspectes científics, socials, econòmics, tecnològics i ambientals.

 

La sessió també va acompanyada d’una guia didàctica digital pel professorat i una infografia sobre els temes tractats per tal que el coneixement i la llavor plantada durant aquesta sessió tingui continuïtat en el temps.

desmuntant05.JPG

A qui va destinat?

A l’alumnat de centres de secundària d'ESObatxillerat de qualsevol dels itineraris curriculars, així com també a un públic més general (Centres Cívics, Museus, Universitats, etc.).

 

Per a la realització d'una sessió tan sols es necessita una aula amb projector i connexió a internet, i està pensada perquè hi assisteixin un màxim de 30 alumnes.
 

Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres.

Anatomiamobil1.png
bottom of page